Om oss

Reumatikerdistriktet Skaraborg finns till för att ge stöd och råd i vardagen för dig med reumatisk sjukdom eller sjukdom i rörelseorganen. Vi har omkring 2000 medlemmar som har många aktiviteter tillsammans.

Reumatikerdistriktet Skaraborg för fram och driver frågor när det gäller sjukvård för reumatiker tillsammans med Reumatiker i Väst. (Bohuslän, Älvsborg, Halland och Skaraborg ) till politiker och tjänstemän i regionen.

Vi bedriver studieverksamhet för förtroendevalda i distrikt och lokalföreningar. Vidare har vi informatörer för olika diagnoser som informerar till föreningar, skolor, sjukhus, Försäkringskassa med flera om hur det är att leva med en reumatisk sjukdom.

Reumatikerdistriktet har som mål att hälsa medlemmar från olika länder och kulturer välkomna och bli integrerade i vår verksamhet. Vi har många gemensamma frågor och kan dessutom lära känna varandra och öka förståelse mellan svenskar och invandrare.

Reumatikerdistriktet i Skaraborg bildades 1974 i Skara och idag finns det nio stycken lokalföreningar med cirka 2000 medlemmar i f.d. Skaraborgs län.

Här hittar du kontaktinformation till oss: Kontakt